2009-11-12

Україна. НАК «Нафтогаз України» вдруге отримала промисловий приплив вуглеводнів у Єгипті

НАК «Нафтогаз України» продовжує здійснювати активні кроки з освоєння концесійної ділянки Алам Ель Шавіш (Alam El Shawish) на території Західної Пустелі Арабської Республіки Єгипет, повідомляє прес-центр НАК «Нафтогаз України».

Компанія, відповідно до Виробничої програми, 8 листопада в результаті випробування горизонту G формації Abu Rawash, в свердловині HG-34/3, в інтервалі глибин 3056-3068 м,  отримала приплив нафти дебітом 350 т/добу та 115 тис. куб. м газу на добу.

НАК «Нафтогаз України» здійснює підготовку до оголошення про комерційне відкриття, організації раннього видобутку вуглеводнів та продовжує пошукові роботи в межах концесійної території.

Компанія вважає, що продовження роботи дозволить прискорити процес диверсифікації джерел постачання енергоносіїв та сприятиме становленню світового іміджу України як потужної енергетичної держави.

Довідка: 13 грудня 2006 р. між Арабською Республікою Єгипет та Єгипетською Генеральною Нафтовою Корпорацією і НАК «Нафтогаз України» укладено Концесійну угоду з освоєння ділянки Алам Ель Шавіш площею 994 км² на території Західної Пустелі Арабської Республіки Єгипет.

На даний час на концесійній території працюють 2 бурових верстати та 2 верстати капітального ремонту. Філією НАК «Нафтогаз України» пробурені 5 пошукових свердловин і 2 свердловини знаходиться в бурінні. Компанія приступила до випробування завершених бурінням свердловин.

В результаті випробування свердловини HG-34/3 горизонту G-2 формації Abu Rawash в інтервалі  глибин 3140,2-3160,4м 18 лютого 2009 року було отримано приплив нафти дебітом 80 т/добу (588 барелів).

Продуктивний горизонт