2009-11-12

Україна. В Житомирській області виявлено порушення природоохоронного законодавства

Державною екологічною інспекцією в Житомирській області спільно з прокуратурою Коростишівського району проведено обстеження земельної ділянки на території Харитонівської сільської ради в с. Глибочок Коростишівського району.

В результаті обстеження встановлено, що на зазначеній земельній ділянці невідомими особами знято ґрунтовий покрив та здійснено видобуток піску на площі 360 м2. При цьому було пошкоджено дуби до ступеня неприпинення росту, а також самовільно зрубано інші дерева в кількості 31 шт. в  межах території ДП «Коростишівський лісгосп АПК» та в межах села Глибочок.

За пошкодження дерев інспекцією нараховано збитки в сумі 6 тис. 865 грн. Розмір шкоди, заподіяної внаслідок зняття ґрунтового покриву без спеціального дозволу становить 395 грн.

Матеріали обстеження земельної ділянки та відповідні розрахунки збитків і шкоди направлені до прокуратури Житомирської області для встановлення винних осіб, притягнення їх до відповідальності та вжиття заходів відповідного прокурорського реагування.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України