2009-01-22

Україна. Геологи об'єдналися в незалежну профспілку

Більше 2 тис. чоловік трудових колективів "Полтавнафтогазгеологія", Чернігівнафтогазгеологія», «Кримгеологія», «Західукргеологія» на своїх зборах 20 січня  організували незалежну профспілку для захисту своїх інтересів. Як Новинам Полтавщини повідомив начальник служби безпеці ДП "Полтавнафтогазгеологія" Антон Горлатих, всім цим підприємствам з вересня не виплачено зарплат на суму 50 мільйонів гривень. 13 січня працівники перерахованих підприємств демонстративно вийшли з галузевої профспілки геології, геодезії і картографії. «Робітники вирішили вийти з галузевої профспілки,  тому що вона  не захищала їх інтересів, а навпаки ставила нам палиці в колеса» - відзначив Горлатих.

Крім того, працівники дочірньої компанії Національної акціонерної компанії "Надра України" "Полтаванафтогазгеология" з 22 грудня оголосили безстроковий страйк.

Працівники перерахованих підприємств мають  намір пікетувати будівлю Кабінету міністрів в Києві з вимогами виплатити борги з зарплати і  повернути ліцензії компанямї.

ДАК "Надра України" займається геологорозвідкою надр і здійснює інвестиційні проекти в геологорозвідувальній галузі на території України. До складу компанії входять 14 геологорозвідувальних і спеціалізованих підприємств, в т.ч.  «Полтаванафтогазгеология".

ОКІА "Новини Полтавщини"