2022-01-12

У США планують обмежити нові розробки нафти та газу на Алясці

Оренду нафтових та газових ділянок у районі Норт-Слоуп на Алясці необхідно заблокувати. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ США.

Цей крок, зумовлений поданим екологами позовом, зводить нанівець зусилля адміністрації попереднього президента США Дональда Трампа щодо збільшення видобутку у Національному нафтовому заповіднику на Алясці. Зачеплена цим рішенням територія становить близько 11 млн акрів, або майже половину з 23 млн акрів, виділених для розвитку енергетики в регіоні майже століття тому, пише The Wall Street Journal.

Заповідник був створений у 1920-х роках для розробки нафти та газу. За президента Барака Обами уряд обмежив розробку нафти і газу в даному регіоні площею 11,8 млн акрів. Потім адміністрація Трампа ухвалила рішення розширити територію до 18,6 млн акрів, заявивши, що розробка ресурсів підвищить енергетичну безпеку країни та підніме економіку Аляски. Невдоволені цим екологічні групи подали позови до суду.

Чинний президент США Джо Байден прагне обмежити видобуток нафти на федеральних землях для скорочення негативного впливу на довкілля. Однак це викликає невдоволення на Алясці, оскільки економіка та бюджет штату тісно пов'язані з нафтовою промисловістю.