2022-01-06

У США налічується понад 3 млн занедбаних нафтогазових свердловин

У середу адміністрація Байдена повідомила, що більше половини американських штатів мають намір подати заявку на отримання частини з $4,7 млрд, виділених після ухвалення закону про інфраструктуру для очищення та консервації занедбаних нафтових та газових свердловин. Про це повідомляє Reuters.

Зусилля із закупорки занедбаних свердловин є частиною поставленої президентом Джо Байденом мети скорочення викидів метану, що викликають потепління клімату. Цей процес також сприятиме створенню робочих місць та вирішенню проблеми забруднення у спільнотах, постраждалих від занедбаної інфраструктури, що залишилася після більш ніж столітнього буріння нафтових та газових свердловин у США.

Кількість занедбаних свердловин у Сполучених Штатах зросла за останнє десятиліття, і багато експертів вважають, що їх кількість продовжуватиме зростати у міру того, як викопне паливо замінюється чистішими формами енергії.

До провідних штатів-виробників сирої нафти США входять Техас, Північна Дакота, Нью-Мексико, Оклахома і Колорадо. Пенсільванія, в якій, за оцінками, знаходяться сотні тисяч дуже старих занедбаних колодязів, також планує подати заявку на фінансування, повідомляє Interior.

Аналіз компанії Interior показав, що в США зареєстровано понад 130 тис. безхазяйних свердловин — набагато більше, ніж 56,6 тис., підрахованих у звіті Міждержавної комісії з нафти та газу у 2019 році. Водночас зазначається, що існує набагато більше свердловин , які були пробурені до того, як регулюючі органи почали вимагати дозвільної документації з середини 1900-х років.

За оцінками Агентства з охорони навколишнього середовища (EPA), у США загалом налічується понад 3 млн занедбаних нафтових та газових свердловин. Близько 2 млн з них, за оцінками EPA, дуже старі і ніколи не були підключені до інфраструктури належним чином. Агентство вважає, що саме такі свердловини є основним джерелом викидів метану.