2021-03-17

У Роттердамі побудують завод з виробництва поновлюваного палива

У Роттердамі буде побудовано завод з виробництва поновлюваних енергоносіїв. Спорудити завод взялася компанія Neste, яка також розглядала варіант побудови такого проєкту у Порвоо, проте, як показали результати досліджень, вартість реалізації проєкту в Роттердамі виявилася нижчою, передає petrolplaza.

Мета нового проєкту компанії - збільшити виробництво рідкого поновлюваного палива, адже рік тому компанія оголосила про намір збільшити свої потужності з виробництва поновлюваних енергоносіїв в Європі.

«Я ціную відкритий діалог, який у нас був з владою як в Фінляндії, так і в Нідерландах. Ми стали свідками конструктивного підходу до пошуку кращих рішень для підтримки нашого зростання в майбутньому, - наводять ЗМІ цитату Пітера Ванакера, президента і генерального директора Neste. - Грунтуючись на ретельних дослідженнях і розрахунках, [ми прийшли до висновку, що] загальна вартість інвестицій в Роттердамі значно нижче. Наше рішення залежало від забезпечення нашої майбутньої конкурентоспроможності та реалізації нашої стратегії зростання поновлюваних джерел енергії».

Критерії вибору нового майданчика включали в себе близькість ринків збуту, нормативно-правову базу, можливості пошуку сировини, інвестиційні та експлуатаційні витрати, стан інфраструктури і низьковуглецеві комунальні послуги, а також місцеві синергії і стимули. Роттердам характеризується близькістю нових ринків відновлюваної авіації і поновлюваних полімерів і хімікатів, а також близькістю до джерел сировини.