2021-03-17

Інвестування нафтогазових проєктів на британському шельфі наразі найнижче за 16 років

Інвестиції в нафтогазові проєкти на британському шельфі впали до мінімуму з 2004 року. 

У 2020 році обсяг інвестицій в нафтогазові проєкти на британському шельфі Північного моря знизився на 23 %, або на € 3,4 млрд (понад $ 4,7 млрд). Про це повідомляє Enkorr з посиланням на Financial Times і матеріали провідною торговельної асоціації морської нафтогазової галузі Великобританії Oil & Gas UK.

У 2020 році рівень інвестицій опустився до мінімуму з 2004 року. Причиною стала пандемія COVID-19 і економічна криза, що виникла в результаті. Нафтогазові гравці перенесли терміни освоєння родовищ і знизили витрати на техобслуговування, що дозволило заощадити кошти в період обвалу цін на вуглеводні.

У доповіді Oil & Gas UK вказується, що обсяг бурових робіт в 2020 році впав до рівнів 1960-1970 років, коли морська нафтогазова галузь Великобританії тільки зароджувалася. При цьому видобуток нафти знизився лише на 5 % - до 1,6 млн б / д. 

Oil & Gas UK попереджає, що нафтогазова галузь вступає в період довгострокового спаду видобутку. Раніше асоціація прогнозувала, що через наслідки пандемії на британських шельфових родовищах в Північному морі можуть бути скорочені майже 30 тис. робочих місць.