2021-08-20

У Португалії відкрито компактну водневу автозаправну станцію

Португальська енергетична компанія PRF Gas Solutions (PRF) запустила нову портативну водневу заправну станцію (PHRS). Про це повідомляється на порталі Enkorr

Спочатку станцію було призначено для заправки електромобілів, що працюють на паливних елементах (FCEV), а наразі станція DRHYV обслуговує два автобуса і легковий автомобіль під тиском 350 бар. В майбутньому вона буде доопрацьована з тим, щоб заправляти FCEV з робочим тиском 700 бар.

Бруно Фаустіно, директор підрозділу з виробництва водню, сказав, що PRF вже будує свою другу станцію DRHYVE, а також знаходиться в процесі проєктування повністю автономних водневих заправних станцій з власним локальним виробництвом водню.

Оскільки і дизайн, і будівництво станції здійснені в Португалії, PRF планує, що DRHYVE стане першою з безлічі водневих заправних станцій по всьому світі, побудованих компанією.

Пауло Феррейра, генеральний директор PRF, також вважає, що компанія може використовувати свій двадцятирічний досвід роботи з газозаправними станціями для заправки воднем. Він додав, що, незважаючи на те, що водень значно відрізняється від природного газу, більша частина отриманих знань і досвіду тепер природним чином застосовується до водневих заправних станцій.