2021-08-20

BP впроваджує 3D-візуалізацію на об'єктах на Каспії

Впровадження технології тривимірної візуалізації на об'єктах в Каспійському морі розпочала компанія BP, оператор з розробки блоку Азері-Чираг-Гюнешлі (АЧГ) в Азербайджані.

«BP розпочала впровадження технології 3D-візуалізації на платформах "Східний Азері "і" Західний Чираг ". Нова технологія дозволяє виконувати ряд важливих завдань, таких як огляд, планування і перевірка», - йдеться в релізі BP-Azerbaijan.

За даними компанії, технологія 3D-візуалізації дає можливість оглядати об'єкти з великої відстані, що спрощує ряд робочих процесів, оптимізує час і витрати, підвищує технічну безпеку і сприяє більш тісному співробітництву між командами.

«Цифрова тривимірна модель платформи" Східний Азері "- перша на сьогоднішній день тривимірна модель об'єктів BP в Каспійському морі. Для її підготовки було проведено фотограмметричну зйомку, завершено процес підготовки сферичних зображень платформи, а фінальні зображення були оброблені і завантажені в систему для використання», - йдеться в пресрелізі.

Компанія також повідомила про плани виконати 3D-візуалізацію всіх морських об'єктів на блоці АЧГ до кінця 2021 року і протягом наступних кількох років має намір застосувати її до інших морських об'єктів в регіоні і до Сангачальського терміналу.

Контракт на розробку родовищ Азері, Чираг і глибоководної частини Гюнешлі був підписаний в 1994 році і закінчувався в 2024 році, проте в 2017 році було підписано нову угоду, яка передбачає розробку блоку до 2050 року.