2021-08-20

Розпочалося буріння свердловини на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі

19 серпня британська компанія Enwell Energy, що входить до групи компаній Smart Energy, розпочала буріння свердловини №4 на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі (Полтавська обл.). Про це повідомляється у пресрелізі компанії. 

Це буде перша свердловина, пробурена за 25 років на родовищі. Її проєктна глибина складає 5 565 м. Завершення буріння та випробування свердловини очікуються в третьому кварталі 2022 року.

«Таким чином, крім нарощення обсягів видобутку газу, ми прагнемо відновити промисловий видобуток вуглеводнів на Свистунківсько-Червонолуцькому родовищі, який не ведеться тут з 2007 року», - прокоментував Сергій Глазунов, генеральний директор групи компаній Smart Energy.

За своєю геологічною будовою Свистунківсько-Червонолуцьке родовище подібне до Свиридівського та Мехедівсько-Голотовщинського родовищ , які розташовані в 15 км на схід від нього і розробку яких проводить інша компанія групи Smart Energy. Свердловина №4 є розвідувальною свердловиною, першочерговим завданням якої буде розвідка та встановлення промислового значення покладів вуглеводнів візейського ярусу.