2020-11-02

У ангольському районі Серра-да-Неві виявлені рідкоземельні елементи

Голова ради директорів Геологічного інституту Анголи Канга Шангівіла представив керівництву міністерства мінеральних ресурсів, нафти і газу країни дослідження про потенціал складу рідкоземельних елементів в лужних породах геологічного комплексу Серра-да-Неві, розташованого в провінції Наміб на південному узбережжі Анголи.

Це комплекс площею близько 11 тисяч квадратних кілометрів, який, крім потенційних запасів рідкоземельних елементів, також містить фосфати, декоративні породи і суміш карбонатитів і сієнітових порід.

«Мета цього дослідження - окреслити територію, використовуючи інформацію, вже наявну в Національному геологічному плані, щоб представити її майбутнім інвесторам», - пояснив голова ради директорів IGEO.

Канга Шангівіла також сказав, що в найближчій перспективі життєздатна можливість «полягає в тому, щоб проаналізувати комплект зразків лужних порід, зібраних під час картографічних зйомок для карт масштабу 1: 250 000 і 1: 100 000».

Завдяки цьому можна було б мати чітке уявлення про концентрацію рідкоземельних елементів в основних літологічних зонах Серра-да-Неві і, таким чином, передбачити майбутні пошукові кампанії на основі надійних геохімічних даних.