2020-11-02

Іран розпочинає бурові роботи на 11-ій фазі газового родовища Південний Парс

Директор іранської компанії MAPNA Drilling Company Фазель Джамалзаде розповів, що морська бурова установка, яка належить іранській буровій компанії, відправляється в сторону Перської затоки для початку операцій на 11-ій фазі Південного Парса.

Фазель Джамалзаде сказав, що його компанія підписала контракт з Petropars, яка відповідає за розробку 11-ої фази гігантського газового родовища, на буріння 12 свердловин.

За його словами, бурові роботи проводитимуться в два етапи. «На першому етапі для платформи SPD-11B цього етапу буде пробурено п'ять свердловин: одна вертикальна і чотири горизонтальних, а після установки верхньої будови на другому етапі буде пробурено ще сім свердловин», - сказав він і підкреслив, що інженерно-технічний контроль і нагляд за всіма зазначеними операціями здійснюватимуть місцеві фахівці і інженери.

Розробка 11-ої фази Південного Парса офіційно розпочалася в травні, після кількарічної перерви через різні фінансові та технічні проблеми.

Виробнича потужність проєкту складе два мільярди кубічних футів на день, або 370 000 барелів нафтового еквівалента на день. Добутий газ надходитиме в газову мережу Ірану.

З введенням фази, 11,56 мільйонів кубічних метрів буде додано до видобутку країни на Південному Парсі, який Іран ділить з Катаром в Перській затоці.