2020-11-26

Туркменістан і Малайзія націлені на активізацію взаємодії у нафтогазовому секторі

Міністри закордонних справ Туркменістану та Малайзії обговорили питання взаємодії у політико-дипломатичної, торговельно-економічній, енергетичній та гуманітарній сферах в ході онлайн-зустрічі у вівторок, повідомляє Nebit-gaz із посиланням на сайт зовнішньополітичного відомства Туркменістану.

Глава МЗС Туркменістану Рашид Мередов і його малайзійський колега Шрі Хішамуддін Тун Хуссейн розглянули реалізацію домовленостей, зазначених в числі пріоритетних в ході телефонної розмови Президента Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова з прем'єр-міністром Малайзії Мухиддіном Яссіном 27 жовтня 2020 року.

Дипломати висловили необхідність активізації взаємодії в нафтогазовому секторі, де є величезний потенціал для спільної реалізації. У зв'язку з цим було відзначено позитивний досвід співпраці з малазійськими компаніями, що спеціалізуються в сфері нафти, газу та енергетики.

Також розглянуті можливості нарощування партнерства в галузі інформаційно-комунікаційних технологій та цифровізації економіки.

Сторони висловили обопільну зацікавленість в активізації контактів державних і приватних структур двох країн в усіх напрямках, що становлять інтерес.