2020-11-26

Exxon і Total переглядають контракт про використання ресурсів СПГ в Мозамбіку

Американська компанія ExxonMobil та французька компанія Total ведуть переговори за своїми масштабних проєктів зрідженого природного газу в Мозамбіку. Про це повідомляє Reuters. 

У переговорах між найбільшими енергетичними компаніями також бере участь уряд Мозамбіку, який повинен остаточно схвалити будь-яку нову угоду. 

Обсяг, який кожен проєкт міг вилучити із загальної території, було визначено в угоді про спільне використання ресурсів, що було підписано 2015 року. Зараз Exxon і Total переглядають умови контракту щоб збільшити видобуток з транскордонних запасів, підвищити ефективність і збільшити річне виробництво СПГ в своїх проектах. Компанії прагнуть скоротити витрати скрізь, де це можливо.

Успіх переговорів може бути особливо важливий для Exxon, якій все ще належить залучити інвесторів напередодні відкладеного прийняття остаточного інвестиційного рішення (FID) за її проектом Rovuma LNG вартістю $ 30 млрд.

У сукупності проєкти витягують 24 трлн кубічних футів (680 млрд кубометрів) газу з «транскордонних» запасів з часткою 50 / 50 на першому етапі розробки.