2020-11-26

PWC вважає, що гірнича галузь добре тримається попри пандемію

Міжнародна компанія-аудитор Price Waterhouse Copper заявила, що гірничопромислова галузь в цілому успішно пережила пертурбації, пов'язані з коронавирусною пандемією, наслідки якої для сектора будуть помірними.

За оцінками PWC, у 2020 році EBITDA 40 провідних компаній знизиться приблизно на 6 %, що буде значно кращим показником, ніж у багатьох інших галузях.

«Це чудова ситуація, з огляду на той факт, що показник світового зростання знизиться у 2020 році», - йдеться в матеріалах PWC, де також відзначається, що компанії можуть успішно скористатися зростанням ринку електромобілів і пов'язаного з ним «літієвого буму».

У PWC відзначають, що виручка компаній сектора у 2020 році збільшилася на 4 %, а обсяг дивідендів виріс на 55 %, до $ 55 млрд. Аналітики підсумовують, що галузь наразі «в досить хорошій формі». Ряд компаній скористалися підйомом цін у мідній і золотодобувній галузях. У міру виходу світу з пандемії, очікується зростання промвиробництва і інфраструктурних проєктів, а це повинно забезпечити компаніям непогані перспективи ще на якийсь час.