2024-07-24

Суд зобовʼязав Держгеонадра надати дозвіл на видобування піску без аукціону

Другий апеляційний адміністративний суд (ДААС) залишив у силі рішення Сумського окружного адміністративного суду, який зобовʼязав Державну службу геології та надр України надати ТОВ «Токарівський пісок» спеціальний дозвіл на користування надрами з метою видобування піску в межах Східної ділянки Токарівського-2 родовища в Сумському районі Сумської області. Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на постанову ДААС, оприлюднену в липні (у справі №480/7252/23).

Це вже вдруге, коли суди зобовʼязують Держгеонадра надати спецдозвіл ТОВ «Токарівський пісок»: раніше компанії вдалося отримати ділянку надр в користування на підставі рішень у справі №818/1384/17 (перша інстанція, апеляція). Згодом ці рішення скасував Верховний суд (постанова), і Токарівський пісок втратив наданий спецдозвіл №6368 (ухвала про поворот виконання судового рішення).

За даними YouControl, власниками ТОВ «Токарівський пісок» є Анна Шумило та Валерій Войтович (керівник). Згідно з офіційними даними Держгеонадр станом на липень 2024 р., ТОВ «Токарівський пісок» володіє двома дійсними спецдозволами на користування надрами (пісок) – №5037 і №5291.