2024-07-24

Reliance отримала дозвіл США на відновлення імпорту нафти із Венесуели

Reliance Industries Ltd отримала дозвіл США на відновлення імпорту нафти із Венесуели, незважаючи на санкції Білого дому щодо країни, повідомляють джерела Bloomberg, знайомі з подією.

Найбільший приватний нафтопереробний завод Індії планує незабаром почати закуповувати венесуельську нафту, повідомили люди, які побажали не називати своїх імен, оскільки інформація не є публічною. Згідно з даними компанії Kpler, Reliance становила близько 90% імпорту сирої нафти в Індію з Венесуели після скасування санкцій минулого року.

Вашингтон тимчасово зняв обмеження щодо золотого та нафтового секторів південноамериканської країни минулого року, коли президент Ніколас Мадуро та опозиція підписали угоду про гарантування вільних та чесних виборів. Потім санкції були відновлені в квітні після того, як Венесуела не виконала угоду, і нафтові компанії подали заявки на отримання дозволу від Міністерства фінансів США, щоб продовжувати там бізнес.

Експорт сирої нафти з Венесуели зріс до 654 000 барелів на день у червні, що є найвищим показником з квітня 2020 року, згідно зі звітами про доставку та даними Kpler, після того, як США надали спеціальну ліцензію компаніям на продовження буріння в країні, незважаючи на санкції.

Крім Reliance, закордонний інвестиційний підрозділ ONGC Videsh Ltd., що належить індійській державній компанії Oil and Natural Gas Corp., також подав заявку на звільнення від імпорту сирої нафти з Венесуели.