2024-07-24

GEPetrol відновить роботи на родовище Zafiro, де раніше працював ExxonMobil

Національна нафтова компанія Екваторіальної Гвінеї (NOC) GEPetrol окреслила багатоетапний план розробки родовища Zafiro, розташованого в морському блоці B. Компанія працюватиме над збільшенням видобутку на родовищі, використовуючи свою нову позицію як оператор блоку для збільшення виробництва та підтримки економічного зростання.

План розробки родовища складається з трьох етапів, перший з яких буде реалізований на початку 2025 року. Цей етап включає відновлення свердловин, які раніше були підключені до плавучої видобувної установки (FPU) Zafiro Producer. Другий етап, який буде реалізовуватися паралельно з першим етапом, включає роботи з оптимізації витрат, а також оптимізацію експлуатації та видобутку свердловин. Третій етап буде реалізований з 2025 року і включатиме реконструкцію родовища Zafiro, план цього етапу наразі обговорюється.

GEPetrol взяла на себе управління блоком B від енергетичної компанії ExxonMobil цього року після закінчення терміну дії контракту про розподіл продукції, який існував між компанією та урядом. «Родовище Zafiro відігравало важливу роль у формуванні енергетичної промисловості Екваторіальної Гвінеї протягом кількох десятиліть і продовжуватиме бути каталізатором зростання в наступні роки. Переходячи на посаду оператора, GEPetrol не лише демонструє свою прихильність блоку, але й новознайдену трансформацію компанії в конкурентоспроможного гравця на видобутку. GEPetrol з нетерпінням чекає цієї нової ери промислового зростання в Екваторіальній Гвінеї, а також нових співробітництв, які розгорнуться в результаті успіху Блоку B», – заявив Антоніо Обуру Ондо, міністр гірничої промисловості та вуглеводнів Екваторіальної Гвінеї.