2021-12-03

США вітають рішення ОПЕК+ щодо нарощування обсягів видобутку нафти

Адміністрація США вітає рішення ОПЕК+ залишити незмінним зростання видобутку нафти учасників угоди на 400 тис. б / д у січні, заявила на регулярному брифінгу прессекретар Білого дому Джен Псакі, зазначивши, що президент Джо Байден готовий вживати подальших заходів для зниження вартості палива. Про це повідомляє OilCapital

«Ми вдячні за тісну координацію останніми тижнями з нашими партнерами — Саудівською Аравією, ОАЕ та іншими країнами ОПЕК+, — спрямовану на реагування у зв'язку з викликаним зростанням цін тиском. Ми вітаємо ухвалене рішення зберегти зростання видобутку на 400 тис. б / д. Ми вважаємо, що разом із нещодавнім скоординованим вивільненням нами нафти зі стратегічних резервів це має сприяти економічному відновленню у світі», — каже Псакі.

"Президент має намір робити все, що в його силах, взаємодіяти з іншими країнами, щоб знизити ціни для американців і для продовження нашого енергійного економічного відновлення", - зазначила прессекретар Білого дому, уточнивши, що США не мають наміру переглядати плани, що стосуються вивільнення 50 млн барелів нафти зі стратегічних резервів.