2021-12-03

Китайська та польська компанії беруть учать в тендері на виконання 3D-сейсміки для УГВ

Як повідомляє ЕхРro, китайська компанія BGP та польська Geofizyka Torun (GT) вперше подали пропозиції на участь в тендері УГВ щодо закупівлі сейсморозвідувальних досліджень на Жемчужній ділянці Скиданівської площі за технологією 3D.  Очікувана вартість операції 128,15 млн грн (з ПДВ). 

Зазначений тендер був оголошений в системі Prozorro 23 вересня 2021 року, початок аукціону запланований на 5 січня 2022 року. Строки надання послуг передбачені протягом 200 днів з дати підписання договору, не пізніше 16 березня 2023 року.

Основне завдання робіт закупівлі – вивчення геологічної будови Жемчужної ділянки Скиданівської площі сейсморозвідкою 3D МВХ МСГТ з розміром біну не більше 25х25м, з метою подальшого виявлення нафтогазоперспективних об’єктів у відкладах середнього та нижнього карбону. 

Обсяг сейсморозвідувальних досліджень: технологічна площа орієнтовно становить 209 кв км; площа геологічного інтересу (площа повної кратності до проведення процедури міграції) становить 60 кв км.

Як відзначають спеціалісти з геофізики, раніше в Україну не заходили великі компанії, що якісно надають послуги сейсморозвідки, зокрема 3D-cейсміки, через відсутність достатніх об’ємів таких робіт в Україні, та не конкурентну вартість цих послуг в порівнянні з місцевими компаніями. Та останнім часом, на цьому ринку спостерігається пожвавлення, оскільки великі об’єми робіт пропонує в своїх тендерах  найбільша газовидобувна компанія «Укргазвидобування», крім того у зв’язку з стартом робіт на 7-ми УРП-ділянках, ця послуга також набула особливої актуальності і для приватних компаній цього сектору.