2021-12-03

Австралія співпрацюватиме з портом «Роттердам» у сфері «зеленого» водню

Уряд Західної Австралії та порт «Роттердам», найбільший морський порт Європи, підписали Меморандум про взаєморозуміння (MoU) щодо роботи над проєктами з відновлюваного водню. Про це повідомляє Еnkоrr

Обидві сторони разом працюватимуть над дослідженням експортного ланцюжка постачання відновлюваного водню між Західною Австралією та портом «Роттердам», включаючи виробництво, зберігання, транспортування та використання відновлюваного водню.

Міністр водневої промисловості Аланна Мактірнан зазначила, що уряд уже виділив $160 млн на підтримку розвитку відновлюваної водневої промисловості в Західній Австралії, включаючи $117,5 млн, оголошених минулого тижня для залучення федерального фінансування для центрів відновлюваного водню в Пілбарі та Середньому Заході.

Тим часом порт «Роттердам» просуває власні плани щодо перетворення на європейський водневий хаб.

Більше того, порт разом із енергетичною компанією Landsvirkjun провів техніко-економічне обґрунтування експорту «зеленого» водню з Ісландії до Роттердама. Нові результати показують, що проєкт із виробництва «зеленого» водню з ВДЕ в Ісландії та його експорту до порту Роттердама може бути технічно здійснений до 2030 року.