2021-11-18

«Спис Україна» видобуватиме каолін в Дніпропетровській області

Компанія «Спис Україна» у вересні виграла аукціон на купівлю спецдозволів № 5298 на ділянку Іванівська (площею понад 13 км кв) та №5299 на ділянку Миролюбівська-Дніпровська (північно-східна частина), площа якої складає понад шість квадратних кілометрів. Обидва родовища знаходяться в Синельниківському районі Дніпропетровської області. Термін дії спеціальних дозволів - п’ять років. Загальна вартість - 2,85 мільйона. Про це пише Дніпроград

Відповідно до програм робіт, що є додатком до укладених договорів з Держгеонадра, фірма зобов’язалася пробурити пошукові свердловини протягом наступного року, а з другого кварталу 2023 року почати дослідно-промислову розробку.

Бенефіціарами «Спис Україна» вказані Четінджевіз Онур, Кавак Гюліз та  Кавак Мурат. Також 5 % у Емре Караахметоглу – головного координатора турецької групи Onur. 

Єдиним конкурентом «Спис Україна» було ТОВ «Нідком», яке виконує значні обсяги будівельних робіт в місті Києві та області. 

В 2021 році «Спис Україна отримав» перші свої спецдозволи на роботу з надрами України: на геологічне вивчення руд золота на площі Жовтоводська  та на видобуток каоліну на родовищі Павлівське. Всі ділянки знаходяться в Дніпропетровській області.