2021-04-27

Сонячну електростанцію потужністю 700 мегават побудує Samsung в Техасі

Уразливість енергосистеми Техасу наочно продемонстрували лютневі погодні аномалії. Місцевому відділенню Samsung Electronics довелося зупинити свою роботу в екстреному порядку і списати частину продукції. Все це змусило підрозділ корейського конгломерату в терміновому порядку приступити до вивчення можливостей зведення в Техасі сонячної електростанції потужністю 700 мегават, яка почне роботу вже в грудні 2023 року.

Зазначається, що підприємство з отримання сонячної енергії може бути побудовано в окрузі Мілан, неподалік від фабрики Samsung з виробництва мікросхем в місті Остін. Будівництво планується почати в червні 2022 року. Воно повинно обійтися в $ 673 млн.

За словами представників Samsung, проєкт знаходиться на етапі отримання схвалення з боку влади штату. Влада наразі не веде переговорів з Samsung, яка поки шукає джерела інвестицій для проєкту.

Інші виробники електроніки також фінансують проєкти з будівництва підприємств, що виробляють електроенергію з ВДЕ. Найбільший в світі виробник мікросхем на замовлення і головний конкурент Samsung з цього бізнесу - тайванська TSMC - вкладає кошти у створення комплексів вітряків неподалік від своїх фабрик для отримання електроенергії.