2021-04-27

6-кілометрову свердловину в Болівії було пробурено всуху

Пошукова свердловина на ділянці Azero в Болівії поглибилася майже на 6 км, однак вуглеводнів не виявлено, повідомляє корпоративний журнал газового холдингу.

«У 2020 році там було завершено будівництво пошукової свердловини глибиною 5830 м. Однак в результаті буріння було встановлено відсутність нафтогазоперспективних об`єктів в цільовому діапазоні і прийнято рішення про ліквідацію свердловини», - пише журнал.

Ліцензійна ділянка Azero (7856 кв. км, розташована в південній частині Болівії в межах Центральнопредандійського нафтогазоносного басейну. 

На ділянці виконано магнітотелуричну зйомку. У лютому 2019 року консорціум приступив до будівництва на цій території першої пошукової свердловини «Ньянкауасу-Х1».

«В кінці 2020 року в найскладніших геологічних умовах будівництво свердловини було завершено. Була досягнута рекордна для цього регіону глибина - 5830 метрів. Компанія виконала контрактні зобов'язання з геологорозвідки та отримала унікальний технічний і виробничий досвід», - пише в довідці за проєктом Gazprom EP International B.V.