2021-04-21

Shell тестуватиме суднові водневі паливні елементи в Сінгапурі

Shell візьме участь в розробці техніко-економічного обґрунтування для випробувань суднових водневих паливних елементів. Подібні тести будуть вперше проведені в Сінгапурі в рамках програми з переведення судноплавства на екологічно чисті двигуни,. Про це повідомляє Enkorr

В ході випробувань буде розроблено та встановлено паливний елемент з протонообмінною мембраною (PEM) для допоміжної силової установки судна класу RoRo. 

Як показали результати дослідження, проведеного Shell, водневі паливні елементи - це найбільш ефективна «зелена» технологія, яка допоможе судноплавному сектору досягти нульових викидів парникових газів до 2050 року. 

Президент і головний виконавчий директор Sembcorp Marine Вонг Венг Сун заявив: «Водневі паливні елементи можуть зробити революцію в судноплавстві і транспорті. Це дозволить галузі стати більш екологічною і досягти мети, встановленої Міжнародною морською організацією, - до 2050 року скоротити загальні викиди парникових газів не менше ніж на 50 %».

Shell також оголосила, що приєднається до консорціуму з проведення випробувань паливних елементів на основі зрідженого природного газу (ЗПГ) на комерційному глибоководному судні. Це допоможе продемонструвати придатність паливних елементів для морських перевезень.