2021-10-11

«Шахта 1-3 «Новогродівська» ввела в експлуатацію нову лаву

ТОВ «Шахта 1-3 «Новогродівська» (Донецька область) ввела в експлуатацію нову лаву, яка має 1,2 млн т запасів вугілля, та зможе видавати на гора 2,5 тис т вугілля щодоби. Про це повідомляє ExPro із посиланням на заяву компанії «Донбасенерго». 

«Сьогодні на одній з найбільших діючих шахт Донецької області 1-3 «Новогродівська», яка є основним постачальником вугілля для Слов’янської ТЕС, введена в експлуатацію нова лава із запасами вугілля 1,2 млн т», - повідомили в компанії, додавши, що нова лава залягає на глибині 750 м, її довжина становить 2,2 м, а щодобовий видобуток вугілля планується на рівні 2,5 тис т.

Для запуску нової лави, приватна компанія придбала комплекс очисного обладнання чеського виробництва (комбайн MB-470E та лавний конвеєр CZK-228/800), проводиться ремонт і технічне обслуговування шахти.

Введення в експлуатацію нової лави забезпечить роботу шахти і стабільні поставки вугілля на Слов’янську ТЕС протягом 14 місяців.

За даними Міненерго, станом на 8 жовтня Слов’янська ТЕС мала запаси газового вугілля на рівні 21,7 тис т і антрациту в обсязі 7,8 тис т.