2022-02-03

Саудівська Аравія та Кувейт збільшать нафтовидобуток у нейтральній зоні

Саудівська Аравія і Кувейт шукають способи збільшити видобуток нафти на двох спільно нафтових родовищах, що спільно експлуатуються, що знаходяться в нейтральній зоні обох країн. Про це повідомляє Enkorr

З моменту відновлення роботи у 2020 році після тривалої перерви на тлі операційних розбіжностей обидва родовища — офшорне Хафідж та наземне Вафра — поступово нарощували видобуток на площі 2230 квадратних миль між кордонами двох країн.

Перед чотирирічною паузою обидва родовища працювали нижче за виробничі потужності з накопиченим обсягом від 450 тис. до 460 тис. б / д. 

Нині сукупний видобуток на обох родовищах нижче попереднього закриття рівня становить від 300 тис. до 320 тис. б / д.

Низькі темпи зростання видобутку в основному зумовлені технічними проблемами, пов'язаними з попереднім зупиненням, а також глобальними обмеженнями, викликаними пандемією, та скороченням видобутку на 9,7 млн ​​б / д з боку ОПЕК+ у відповідь на кризу в галузі глобальної охорони здоров'я.

Однак, оскільки до кінця року ОПЕК+ має намір повністю відмовитися від виробничих обмежень, дві країни Перської затоки націлені на додаткові обсяги у нейтральній зоні.

Згідно з умовами угоди, Саудівське Королівство та Кувейт можуть збільшити видобуток нафти в нейтральній зоні ще на 200–300 тис. б / д протягом кількох місяців, досягнувши рекордної потужності 550 тис. б / д.

Прогнози кувейтської нафтової компанії KOC показують, що потужність нафтових родовищ може бути збільшена до 700 тис. б / д до 2025 року.