2022-02-03

Норвезькі партнери бачать велике нафтове майбутнє Азербайджану

Норвезька компанія Equinor бачить чудові перспективи Азербайджану як джерела нафти та газу світового класу. У співпраці нафтовими компаніями Азербайджану норвежці збираються шукати способи підвищення енергоефективності нафтогазових операцій

Виконавчий віце-президент з розвідки та видобутку компанії Ел Кук зазначив, що розроблювані в майбутньому родовища можуть бути меншими, ніж попередні величезні родовища.

«Нам необхідно працювати разом гнучко, розумно і швидко, щоб розробляти ці дрібніші родовища, переконатися, що їх буде введено в експлуатацію, продовжуючи приносити дохід цій країні, навіть коли виробництво на великих родовищах країни почне знижуватися. Це те, на чому ми зараз зосередимося», - цитують його ЗМЫ.

Виконавчий віце-президент Equinor додав, що компанія також вірить у майбутнє Азербайджану як країни світового класу у сфері розвідки родовищ. Говорячи про перспективи співпраці в галузі енергетичного переходу, він нагадав про зустріч із міністром екології та природних ресурсів Азербайджану Мухтаром Бабаєвим у Глазго у кулуарах кліматичного саміту COP26 ще у листопаді минулого року. 

Кук вважає, що будь-яка дискусія про нафту та газ має також враховувати майбутнє за рамками нафти та газу.