2020-12-07

Розвиток газових проєктів із заміни скрапленого газу на природний приніс Ірану дохід

Розвиток газових проєктів із заміни скрапленого газу на природний у домогосподарствах Ірану приніс країні дохід у розмірі 14,5 мільярдів доларів за останні сім років.

Освоєння Південного Парсу дало країні можливість розширити свої газові проєкти в найвіддаленіших місцях. Спочатку проєкти були обмежені міськими районами, але пізніше, з інавгурацією уряду президента Рухані 3 серпня 2013 року, такі проєкти були спеціально націлені на сільські райони, як спосіб матеріалізувати соціальну справедливість в країні, повідомляє Iran.Ru.

Після поступового завершення безлічі проєктів за останні сім років, які триватимуть до останніх днів правління президента Рухані в 2021 році, кількість зрідженого газу в 2013 році, яка становила 34,1 мільярда літрів, в кінцевому підсумку впала до 13,8 мільярда літрів. Цифра вказує на 43-відсоткове скорочення використання нафтопродуктів, які можуть бути замінені газом протягом цього періоду.

Ця тенденція збережеться найближчі пару років, поки використання рідкого палива, яке буде замінено газом, не досягне нуля відсотків.

Впровадження цих проєктів не тільки зробило паливо більш доступним для сільських жителів, але і значно допомогло поліпшити чисте довкілля в Ірані.

Це також принесло країні великі гроші, з огляду на той факт, що газ вважається більш дешевим паливом.