2020-12-07

Botswana Diamonds виявила нову кімберлітову трубку на проєкті Thorny River

Botswana Diamonds виявила нову невелику кімберлітову трубку на своєму проєкті Thorny River у Південній Африці.

Вихід породи (невелика трубка) було виявлено в ході нещодавньої програми буріння компанії. Вона охоплює цільову площу розміром 0,4 га.

«В результаті буріння було виявлено ​​невелику кімберлітову трубку на проєкті Thorny River. Це дуже важливо, оскільки прилеглі виходи кімберліту в районі Marsfontein площею 0,4 га і Sugarbird площею 0,5 га стали надзвичайно прибутковими виробництвами з видобутку алмазів, - сказав голова ради директорів Botswana Diamonds Джон Тілінг. - Ми просуваємо програму, щоб визначити обсяг цього нового ресурсу, особливо тому, що, як відомо, класи алмазів однакові по всій території».

Всього в районі Thorny River було пробурено шість свердловин, і в цілому протягом 39,5 метрів вони перетинали кимберліти, а ще протягом 55 метрів свердловини перетнули кімберлітову брекчію, що вивітрилася.

Згідно Botswana Diamonds, найкраща свердловина перетнула кимберлит і кімберлітову брекчію (під кутом 45 градусів) протягом 19 метрів.

І кімберліт, і кімберлітова брекчія наразі аналізуються на наявність алмазів і їх індикаторів.

Botswana Diamonds повідомила, що при бурінні на об'єктах Marsfontein не було виявлено ніяких додаткових розширень кімберліту M8.

«Основна увага на цій ділянці приділятиметься алмазоносним розсипам, підтвердженим нашою нещодавньою програмою геофізичних досліджень ...», - йдеться в повідомленні компанії і відзначається, що «ще п'ять цілей будуть пробурені в районі Thorny River у найближчому майбутньому».