2020-12-07

BlueRock видобула алмаз вагою 12,6 карата на руднику Kareevlei

Компанія BlueRock Diamonds видобула алмаз масою 12,6 карата на своєму алмазному руднику Kareevlei у районі Кімберлі в Південній Африці.

Алмазовидобувна компанія, зареєстрована на лондонському Ринку альтернативних інвестицій (Alternative Investment Market, AIM), дотримується політики звітності, згідно з якою вона інформує ринок про здобуті алмази, вартість яких оцінюється більш ніж в 50 000 доларів.

«В якості пояснення слід сказати, що алмаз вагою 12,6 карата вважається винятковим, беручи до уваги, що середня вага діамантів в обручках в Великобританії складає 0,6 карата», - сказав наділений виконавчими повноваженнями голова ради директорів компанії Майк Х'юстон. - Ми сподіваємося, що видобуток цього алмаза знаменує собою початок видобутку якісніших алмазів, оскільки в останні місяці ми пропрацювали важку ділянку».

У жовтні минулого року BlueRock Diamonds продала 2900 каратів алмазів з рудника Kareevlei за трохи більше 870 000 доларів або за середньою ціною 300 доларів за карат. Така ціна на алмази вважається конкурентоспроможною на поточному ринку.

Ліцензійна ділянка Kareevlei займає 3000 га і містить п'ять відомих алмазоносних кімберлітових трубок. За оцінкою на листопад 2018 року, передбачувані ресурси чотирьох кімберлітових трубок (KV1, KV2, KV3 і KV5) складають 367 000 каратів.