2021-10-04

Розпочато австралійський урановий проєкт Mulga Rock

Уряд Західної Австралії схвалив розвиток уранового проєкту Mulga Rock, що дозволить компанії Vimy Resources негайно розпочати розкривні роботи. Про це повідомляє MetalTorg

У п'ятницю, 1 жовтня компанія заявила, що її підрядник із земляних робіт відразу ж приступить до розміщення персоналу і техніки на об'єкті. Стартові роботи на родовищі займуть 8-10 тижнів.

«Отримання необхідних дозволів для початку земляних робіт на Mulga Rock є важливою віхою для компанії. Це дозволяє знизити невизначеність і рухатися до запуску виробництва в 2025 році», - заявив т.в.о. головного виконавчого директора Стівен Майкл.

Для реалізації плану з розвитку проєкту компанії все ще необхідно проміжне схвалення Західноавстралійского департаменту водних ресурсів та екологічної політики.

Інвестиції в проєкт очікуються на рівні $ 255 млн. За оцінками, виробництво урану на руднику складе 3,4 млн фунтів на рік при прогнозному періоді його функціонування протягом 15 років. Чиста приведена поточна вартість проєкту оцінюється в $ 393 млн, а внутрішня норма повернення інвестицій за розрахунками складе 31 %.