2021-10-04

Diamcor відзначає прогрес у досягненні цілей в рамках південноафриканського проєкту

Компанія Diamcor Mining заявила, що перша фаза модернізації, яка була завершена з випередженням графіка, демонструє її здатність досягти цільового 100-відсоткового збільшення обсягів переробки на проєкті Krone Endora в районі рудника Venetia в Південній Африці.

У повідомленні компанії говориться, що модернізація, як очікується, принесе додаткову вигоду у вигляді зниження експлуатаційних витрат на тонну руди за рахунок скорочення витратних матеріалів та технічного обслуговування переробного заводу.

«Завершення цього першого етапу модернізації дає нам можливість збільшити вилучення алмазів і виручку, щоб підтримати просування другого більшого етапу, - сказав виконавчий директор Diamcor Дін Тейлор. - Після значних затримок, пов'язаних з COVID-19, вся наша команда тепер з нетерпінням чекає на збільшення обсягів обробки руди, вилучення алмазів і доходів, а також нарощування зусиль з розвідки на більших ділянках проєкту».

Модернізація другого етапу включатиме в себе додавання високопродуктивної рентгено-абсорбційної технології і націлена на подальше підвищення обробної здатності на 100 % в порівнянні з тим, чого було досягнуто на першому етапі модернізації. Крім того, модернізація значно скоротить загальну площу переробного заводу за рахунок спільного розміщення діючої польової сортувальної установки і головного переробного заводу, в той же час знизивши споживання води, електроенергії та інших витратних матеріалів на тонну руди.

Diamcor заявила, що також планує почати розвідку на більших прилеглих територіях проєкту в наступному році. Попередні розвідувальні і пробні роботи з видобутку руди до сих пір були зосереджені лише на площі близько 300 гектарів з 5 888 гектарів проєкту.

«За допомогою цих додаткових геологорозвідувальних робіт компанія сподівається краще визначити потенціал і місце розташування відомого зсуву і оголення пласта з сусіднього флагманського алмазного рудника Venetia компанії De Beers», - йдеться в повідомленні.