2021-10-04

Premium Nickel придбає нікель-мідно-кобальтові активи Ботсвани

Компанія Premium Nickel Resources (PNR) має намір придбати нікель-мідно-кобальтові активи в районі Селебі та пов'язану з ними інфраструктуру, яка раніше належала державній компанії BCL Mine Limited.

PNR націлена на закриття цієї угоди і передачу права власності на активи протягом 120 днів. Вона також веде переговори за окремою угодою про покупку активів, щоб остаточно узгодити умови придбання будь-яких пріоритетних активів компанії Tati Nickel Mining Company (TNMC), які можуть бути продані.

PNR представила свою попередню пропозицію ліквідаторам BCL і TNMC в червні 2020 року про придбання активів колишнього виробничого комплексу BCL і окремо підприємств TNMC, розташованих на північному сході Ботсвани.

«Протягом періоду ексклюзивності PNR збирала нову інформацію, в тому числі дані по приблизно 700 кг свіжої репрезентативною руди, - говорить виконавчий директор PNR Кіт Моррісон. - Наступні металургійні випробування, проведені в лабораторії SGS Lakefield, підтвердили наш план реконструкції родовища Селебі для окремого виробництва мідних і нікель-кобальтових концентратів».

Видобуток на родовищі завершився в жовтні 2016 року, коли підприємства були переведені на технічне обслуговування і ремонт через збій на переробному заводі.

На піку свого розвитку компанія BCL Mine Limited виробляла в середньому 40 000 т міді і нікелю в рік, перш ніж високі експлуатаційні витрати і низькі світові ціни на сировину призвели до її ліквідації в 2016 році.