2021-11-04

Річний видобуток газу PGNiG завдяки запуску 2-ох свердловин

PGNiG Upstream Norway та партнери ввели в експлуатацію дві нові свердловини на Північноморському родовищі Ерфугл (Норвегія). В результаті цього видобуток на родовищі збільшиться на 0,22 млрд куб м до 0,57 млрд куб м природного газу щорічно. Про це повідомляє ЕхРrо із посиланням на заяву компанії. 

Введення в експлуатацію двох свердловин на родовищі Ерфугл є останнім етапом реалізації плану розробки родовища. Нові свердловини дозволять партнерам додатково видобути близько 1,6 млрд куб м природного газу протягом року. Таким чином, загальний видобуток з родовища сягне приблизно 4,8 млрд куб газу на рік.

Свердловини на родовищі Ерфугл підключені до плавучого видобувного судносховища «Скарв», котре також обслуговує інші родовища, розташовані в районі видобутку Скарв. Використання існуючої інфраструктури дозволило значно знизити капітальні витрати та витрати на запуск видобутку з Ерфугла, а отже, підвищити прибутковість цього активу. Важливою перевагою є також зменшення вуглецевого сліду, пов'язаного з розробкою та експлуатацією родовища, відзначили в компанії PGNiG Upstream Norway.