2021-11-04

Держгеонадра посилюють співробітництво з Рівненською облдержадміністрацією

3 листопада 2021 року відбувся робочий візит Голови Державної служби геології та надр України до міста Рівного. Під час поїздки Роман Опімах зустрівся з Головою Рівненської ОДА Віталієм Ковалем. До наради в режимі онлайн долучилися керівниками об’єднаних територіальних громад краю. Метою зустрічі є налагодження співробітництва між Державною службою геології та надр України і Рівненською обласною державною адміністрацією для активізації бізнес-активності у сфері надрокористування регіону.

Голова Держгеонадр представив мінерально-сировинний потенціал Рівненської області. Це 343 об’єкти обліку, серед яких родовища та ділянки надр з покладами корисних копалин для будівництва, а також торфу, сапропелю, підземних вод. Проінформував спільноту про ініціативу створення Геолого-інвестиційного паспорта ОТГ. В довіднику представлений опис родовищ, запасів і карти корисних копалин, небезпечні екзогенні геологічні процеси, перелік спецдозволів і контурів ліцензійних ділянок, наявні звіти геологорозвідувальних робіт, наявний аналіз матеріалів Держгеолкарти-200 для пошуку об’єктів, перспективних для інвестування.

З метою сприяння розвитку Рівненщини, започаткування співробітництва з громадами у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр, забезпечення доступу до інформації та поглиблення партнерства Роман Опімах та Віталій Коваль підписали Меморандум про співробітництво між Державною службою геології та надр України та Рівненською обласною державною адміністрацією.