2021-07-28

Результати аудиту в лабораторії у Полтаві

«Полтавський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» (ДП «Полтавастандартметрологія») провів у ДП «Укрнаукагеоцентр» щорічний наглядовий аудит комплексної аналітичної лабораторії по вивченню колекторських властивостей порід, вод, нафти, газу, конденсату, тампонажних та бурових розчинів. Спеціалісти перевірили відповідність діяльності лабораторії вимогам стандарту ДСТУ ISO 10012:2005 («Системи керування вимірюванням. Вимоги до процесів вимірювання та вимірювального обладнання»). про це повідомляється насайті НАК "Надра України"

«За результатами проведеного аудиту, зроблено висновок, що діяльність комплексної аналітичної лабораторії ДП «Укрнаукагеоцентр» повністю відповідає критеріям встановленим в ДСТУ ISO 10012:2005, що забезпечує отримання достовірних і точних результатів випробувань», — повідомили в Укрнаукагеоцентрі.

Проаналізували систему менеджменту лабораторії, компетенції персоналу, умови проведення випробувань, оцінку методів вимірювань, а також наскільки правильно і кваліфіковано ці випробування виконуються.

«Хочу відзначити високий технологічний рівень оснащення комплексної аналітичної лабораторії, професійну і технічну підготовку персоналу, забезпечення нормативною базою,— прокоментував провідний інженер з метрології ДП «Полтавастандартметрологія» Олександр Ширай. — Заявлені у сфері процесів вимірювань методи проведення випробувань виконуються у відповідності із встановленими вимогами, налагоджена система внутрішньо- і зовнішньолабораторного контролю проведення випробувань, результати випробувань оформляються у відповідності з встановленою в комплексній аналітичній лабораторії настановою з якості».