2021-07-28

У ФРН буде встановлено інноваційний energy storagе

Німецька енергетична компанія Rheinisch-Westfälisches Elektrizitätswerk встановлює одну з найбільших та найінтелектуальніших систем накопичення енергії в Німеччині. Вартість системи сягає близько € 50 млн. Систему буде поєднано з гідроелектростанціями.

«RWE будує одну з найбільших та найбільш інноваційних систем накопичення енергії (СНЕ) в Німеччині. Акумуляторна система загальною потужністю 117 МВт встановлюється на електростанціях компанії... Особливістю цього проекту є те, що батареї будуть віртуально з'єднані з русловими електростанціями RWE на річці Мозель. Збільшуючи або зменшуючи пропускну здатність даної системи накопичення, RWE може надати додаткову потужність, в тому числі в якості балансуючої енергії», - наводить ExPro фрагмент пресрелізу компанії.

Як зазначається, об'єкт потужністю 117 МВт встановлюється на електростанціях Gersteinwerk у Верне (72 МВт), та на станції Emsland у Лінгене (45 МВт). Запланована система включає 420 літій-йонних стелажів для акумуляторів, розміщених у 47 морських транспортних ISO-контейнерах, розподілених по двох електростанціях RWE.

Крім того, поєднання з гідроелектростанціями збільшить їх потужність на 15 %. При цьому, інвестиції у проєкт складають близько 50 мільйонів євро, а запуск заплановано на кінець 2022 року.