2024-03-21

Reliance Industries відмовився приймати танкери Совкомфлоту після санкцій США

Після санкцій США індійська компанія Reliance Industries, власник найбільшого у світі нафтопереробного комплексу, відмовляється приймати нафту, доставлену на танкерах російської компанії Совкомфлот(СКФ). Про це з посиланням на джерела пише Reuters.

У лютому Сполучені Штати запровадили санкції щодо найбільшої судноплавної компанії РФ - Совкомфлоту – та 14 нафтових танкерів, які займаються транспортуванням російської нафти.

Reliance, крупний покупець російської нафти марки Urals, вимагає, щоб нові партії нафти не доставлялися танкерами, що експлуатуються СКФ.

Дедалі більше індійських нафтопереробних підприємств планують відмовитися від використання суден Совкомфлоту, повідомили три джерела в уряді Індії та у нафтопереробному секторі.
Індійські НПЗ виявляють "особливу обережність" через пильніший контроль за російськими нафтовими угодами з боку банків та влади США.

Одне з джерел, близьких до НПЗ Індії, повідомило, що постачання нафти до Індії з Росії може знизитися, оскільки кількість суден буде скорочено, а це призведе до подорожчання вантажоперевезень.

Детальніше...