2024-03-21

Менеджмент Нафтогазу обговорив з наглядовою радою план роботи за пріоритетами

Зростання видобутку газу та нафти, збільшення обсягів газу іноземних енергокомпаній в українських ПСГ, розвиток клієнтських сервісів для побутових споживачів, захист об’єктів в умовах війни та модернізація ТЕЦ. Такими є ключові пріоритети роботи Групи на 2024 рік, які менеджмент Нафтогазу обговорив із наглядовою радою компанії на виїзному засіданні 20 березня 2024 року.

«Як й минулого року нашим першочерговим пріоритетом залишається зростання видобутку власного українського газу та нафти. Наш план на 2024 рік – наростити видобуток блакитного палива щонайменше на півмільярда куб. м. Ми збільшуємо темпи буріння нових свердловин, використовуємо сучасні технології як для дослідження надр, так і для безпосереднього видобутку газу. Використовуватимемо всі можливості, щоб зробити Україну стійкішою та більш енергонезалежною», – зазначив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Важливою ціллю на 2024 рік є також збільшення обсягів газу, що в українських ПСГ зберігають іноземні енергетичні компанії.

«У 2024 ми прагнемо залучити близько 4 млрд куб. м газу іноземних трейдерів до зберігання у наших підземних сховищах. У 2023 році ми переконали партнерів довірити нам 2.5 млрд куб. м, тобто йдеться про збільшення практично вдвічі. Це не лише про гроші, які нам вдасться привабити в Україну, а й про енергетичну безпеку країни та регіону», – повідомив Олексій Чернишов.

Докладніше...