2024-03-21

Китайська CNOOC відкрила нове велике родовище нафти

18 березня CNOOC Limited оголосила, що компанія знайшла велике нафтове родовище Qinhuangdao 27-3 у Бохайському морі, що додає понад сто мільйонів тонн нафтового еквіваленту доведеного обсягу на місці.

Нафтове родовище Qinhuangdao 27-3 розташоване в північно-центральних водах Бохайського моря із середньою глибиною приблизно 25 метрів.

Раніше цього місяця CNOOC уже оголошувала про відкриття нового родовища в Південно-Китайському морі, запаси якого також становлять понад 100 млн тонн нафтового еквівалента.

CNOOC вкладає значні кошти у розробку морських запасів нафти і газу Китаю, прагнучи компенсувати зниження видобутку на родовищах, які старіють, на суші.

Xu Changgui, заступник директора з розвідки, сказав: «Нафтове родовище Qinhuangdao 27-3 є ще одним великим відкриттям із підтвердженим об’ємом понад 100 мільйонів тонн, яке ми зробили в північно-центральній частині Бохайського моря за десять років. Успішне відкриття нафтового родовища додатково демонструє потенціал розвідки нафти і газу в складних зонах зсувних розломів Бохайського моря».