2020-12-30

Реалізація проєкту вітряної електростанції в Азербайджані дозволить заощадити 220 млн кубометрів газу

В результаті реалізації першого проєкту між компанією Acwa Power (Саудівська Аравія) і міністерства енергетики вітряна електростанція вироблятиме близько 1 мільярда кіловат / годину електроенергії в рік, зекономить 220 мільйонів кубометрів газу, запобігатиме викидам в атмосферу понад 400 тисяч тонн CO2 , створюватиме нові робочі місця і перспективу для виробничих і обслуговуючих сфер. Про це повідомляє Trend, посилаючись на заяву міністра енергетики Азербайджану Парвіза Шахбазова. 

Шахбазов зазначив, що розширення використання поновлюваних джерел енергії в країні було визначено Президентом Ільхамом Алієвим в якості пріоритету, і було поставлено ​​мету збільшити частку відновлюваних джерел енергії до 30 % до 2030 року. Також було зазначено, що підписання контрактів і реалізація проєкту є показником довіри до ділового середовища в Азербайджані і знаменує початок нового етапу в економічній співпраці. 

Міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдул Азіз бен Салман Аль Сауд високо оцінив виконання Азербайджаном зобов'язань в рамках "ОПЕК +" і його важливу роль в стабілізації світового нафтового ринку. Він назвав підписані контракти прикладом курсу на диверсифікацію економіки обох країн. 

Голова правління «ACWA Power» Мохаммад Абунаййан поінформував про роботу, виконану в рамках проєкту спільно з Міністерством Енергетики та ВАТ «Азеренержи». Він високо оцінив підтримку, надану міністрами енергетики обох країн в реалізації проєкту. Було відзначено, що, незважаючи на негативні наслідки глобальної пандемії COVID-19, тривала інтенсивна робота як по проєкту, так і по формуванню і погодженням контрактних документів, які необхідно підписати за проєктом.