2020-12-30

Іран планує запустити вісім нафтохімічних проєктів до кінця березня

Іран планує запустити вісім нафтохімічних проєктів до кінця поточного 1399 іранського календарного року (20 березня 2021 року), повідомляє Iran.Ru, посилаючись на слова заступника міністра нафти.

Генеральний директор Національної нафтохімічної компанії (NPC) Бехзад Мохаммаді заявив на пресконференції, присвяченій Дню нафтохімії, що отримання доходів від нафтохімії в країні перебуває в дуже сприятливому стані, додавши, що ця галузь, як перша галузь в Ірані, з кожним днем зміцнює свої позиції в економіці країни. За його словами, в цьому році в Ірані запущено дев'ять нафтохімічних проєктів, і очікується, що до кінця року будуть запущені ще вісім, повідомляє Mehr News.

Мохаммаді, який також є заступником міністра нафти по нафтохімічних питань, сказав, що 30 % нафтохімічної продукції країни споживається всередині країни, додавши, що 70 % продукції експортується на міжнародні ринки. За його словами, різноманітність продукції, що поставляється на внутрішній ринок нафтохімічної продукції до 2026 року досягне 104 видів, а до 2027 року - 124 видів.

Мохаммаді також сказав, що в галузі було визначено 30 стратегічних проєктів з інвестиціями в розмірі 16 мільярдів доларів, які додадуть 20 мільйонів тонн до річної виробничої потужності країни.