2020-12-30

ІФНТУНГ проводить безкоштовні курси перепідготовки для військовослужбовців

Як зазначається на сайті Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, безкоштовні трьохмісячні курси перепідготовки для військовослужбовців запасу та учасників АТО/ООС проводяться вже шостий рік поспіль. Курси є частиною проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему», а їхньою основною метою є соціалізація ветеранів, мотивування учасників відкрити власну справу, почати свій бізнес, долучаитися до вже створеногоабо досягти кар’єрного росту на роботі. 

Набір учасників проходить двічі на рік: з вересня по грудень та з лютого по травень. Студенти навчаються у робочі дні з 16:00 по 20:00. Заняття проводять близько 15 викладачів університету, на деякі запрошують і гостей-підприємців. Після проходження курсів учасники отримують два сертифікати: один – від ІФНТУНГ, який відповідає українському зразку сертифікату підвищення кваліфікації, другий – українсько-англійський, його видає норвезький університет.

Нещодавно курси за темою «Підприємництво та лідерство» пройшли 33 учасники, які отримали дипломи про проходження навчання у змішаному режим онлайн/офлайн. 

Учасниками було представлено свої бізнес-плани. Повідомляється, що у лютому 2021 року ці бізнес-проєкти отримають частину стартового капіталу як від донорів, так і від державних установ.