2016-12-29

Реалізація Концепції розвитку газовидобувної галузі України

Відповідний проект розпорядження «Про схвалення Концепції розвитку газовидобувної галузі України» схвалено сьогодні, 28 грудня, на засіданні Уряду. Також затверджено План заходів з реалізації зазначеної Концепції.

Метою Концепції є визначення умов та прогнозних показників, що сприятимуть збільшенню обсягів власного видобутку природного газу з метою зменшення залежності від імпорту енергоносіїв.

Реалізація Концепції, що передбачає тісну співпрацю між державою, видобувними компаніями і суспільством створить необхідні умови для залучення інвестицій в енергетичну галузь і сприятиме досягненню основної мети – здобуття енергетичної незалежності України.

Результативність запропонованих Концепцією підходів має бути забезпечена завдяки раціональному використанню енергетичних ресурсів та управлінню галуззю за принципами: верховенства права, недискримінаційної участі всіх зацікавлених сторін, прозорості, зростання соціальних стандартів, а також стратегічному баченню через формулювання єдиної національної мети для видобутку корисних копалин та подальшого удосконалення політики в нафтогазовому секторі.

Період реалізації Концепції становить 5 років  – з 2016 по 2020 рік.