2018-11-12

Прокуратурою Полтавської області викрито злочинну схему незаконного видобування корисних копалин

Прокуратурою Полтавської області викрито злочинну схему розкрадання державного майна, шляхом укладання директором державного підприємства "Шовкорадгосп Хорольський" у 2017 році договору з директором приватного підприємства на проведення земляних робіт та чищення чагарників.

Внаслідок укладення цих договорів надано незаконний дозвіл на використання ґрунту і допущено незаконне видобування корисних копалин. 

Вказані дії призвели до спричинення збитків державі на суму майже чверть мільярда гривень, внаслідок зняття родючого шару ґрунту площею майже 6 га, що підтверджується висновком економічної експертизи.

Завдяки злагодженій роботі органів прокуратури Полтавської області правопорушників затримано у порядку ст. 208 КПК України.

За процесуального керівництва прокуратури Полтавщини затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинена за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.