2018-11-12

Питання розпорядження геологічною інформацією

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 07 листопада 2018 р. № 939
Київ

Питання розпорядження геологічною інформацією


Відповідно до частини третьої статті 39 Кодексу України про надра Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Порядок розпорядження геологічною інформацією, що додається.

2. Установити, що призначення, тимчасове покладення виконання обов’язків або призначення виконуючого обов’язки керівника та затвердження статуту державного науково-виробничого підприємства “Державний інформаційний геологічний фонд України” здійснюється Державною службою геології та надр за погодженням з Міністерством екології та природних ресурсів.

3. Внести до Положення про Міністерство екології та природних ресурсів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 січня 2015 р. № 32 (Офіційний вісник України, 2015 р., № 10, ст. 266; 2017 р., № 82, ст. 2517), та Положення про Державну службу геології та надр України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 р. № 1174 (Офіційний вісник України, 2016 р., № 3, ст. 192), зміни, що додаються.

4. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.

5. Міністерству екології та природних ресурсів у тримісячний строк з дня набрання чинності цією постановою забезпечити у встановленому порядку затвердження порядку оцифрування геологічної інформації.

6. Державній службі геології та надр у місячний строк з дня набрання чинності цією постановою вжити необхідних заходів до оптимізації структури державного науково-виробничого підприємства “Державний інформаційний геологічний фонд України” з метою ефективного виконання завдань, визначених цією постановою.

7. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади у тримісячний строк з дня набрання чинності цією постановою привести власні акти у відповідність із цією постановою.

8. Міністерству екології та природних ресурсів, Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству фінансів, Державній службі геології та надр, Державній фіскальній службі, Державній регуляторній службі внести у шестимісячний строк Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо запровадження Реєстру геологічної інформації.

      Прем’єр-міністр України                             В. ГРОЙСМАН

Інд. 75

Додатки, що додаються: