2018-11-12

Компанії Burisma Group перерахували до бюджету України близько 3 млрд грн

За підсумками 9 місяців 2018 року компанії, що входять до міжнародної енергетичної групи Burisma, перерахували до бюджету України 2,97 млрд грн податкових платежів. Група в черговий раз підтвердила статус одного з найбільших платників податків країни і, зокрема, одного з лідерів газовидобувної галузі за обсягами сплачених податків. До кінця року компанії Burisma Group перерахують понад 4 млрд грн податкових платежів, що дозволить Групі увійти до двадцятки найбільших донорів українського бюджету 2018 року.

«Податкові зобов’язання – важлива складова корпоративної соціальної відповідальності Групи. За рахунок збільшення відрахувань до бюджетів ми маємо змогу підвищувати якість життя наших співробітників та їх родин, а також місцевих громад та суспільства в цілому. Ми пишаємося тим, що компанії Групи неодноразово були відзначені серед найбільших платників податків країни і в регіонах, де ми здійснюємо газовидобуток», – зазначив радник Ради директорів Burisma Group Вадим Пожарський. 

За результатами проекту «Національний бізнес-рейтинг», до якого долучились 311 340 юридичних осіб, відразу декілька компаній Burisma Group отримали «Золото рейтингу» в категорії «газовидобувна галузь». Серед компаній-переможців: «Перша українська газонафтова компанія», «Надрагаз». «ПАРІ», «КУБ-ГАЗ». 

Також компанія «КУБ-ГАЗ» стала переможцем Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків-2017» у номінації «Сумлінний платник податків у промисловій галузі « Видобувна галузь», що проводить Всеукраїнська громадська організація «Асоціація платників податків України» разом з представниками УКРІНФОРМ і бізнес-асоціацій.

Раніше відразу дві компанії Burisma Group – «Енерго-сервісна компанія «ЕСКО-ПІВНІЧ» і «КУБ-ГАЗ» –  увійшли до сотні найбільших платників податків країни за підсумками рейтингового проекту «ТОП-100 найбільших платників податків України за сумою сплати податкових платежів станом на 01.07.2018 року» Державної фіскальної служби України.

Нагадаємо, що в 2017 році Група почала реалізацію програми «Стратегія мільярдів», що передбачає мільярди щорічних капітальних інвестицій, мільярди податків і мільярди видобутку природного газу. За даними Державної фіскальної служби України, за підсумками 2016-2017 рр. Президент Burisma Group Микола Злочевський увійшов до ТОП-3 українських власників бізнесу, що сплатили максимальний обсяг податкових платежів до Зведеного бюджету України.