2021-01-20

Під санкції США потрапила компанія з Одеси

За обхід американських санкцій проти венесуельського нафтового сектора влади США ввели односторонні рестрикційні заходи щодо 14 організацій і шести судів, а також трьох фізичних осіб. Попадання в список санкцій Мінфіну означає заморожування активів в США і заборону для американських громадян або компаній вести бізнес з його фігурантами. Про це йдеться в поширеному повідомленні Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) американського Мінфіну, передає OilPoint.

У переліку Мінфіну числиться, зокрема, обслуговуюча компанія Fides Ship Management, що базується в Одесі. 

«Управління вводить санкції проти трьох фізичних осіб, 14 організацій і шести суден за їх зв’язок з мережею, яка намагається обійти американські санкції щодо нафтового сектора Венесуели. Незаконний режим Мадуро продовжує використовувати PDVSA в якості основного каналу корупції для отримання прибутку від венесуельських природних ресурсів», – наводить OilPoint текст переліку.

Під рестрикції також потрапили громадяни Іспанії, Італії та Швейцарії. Крім того, в списку значаться організації з Великобританії, Італії, Мальти, Панами, США та Швейцарії.