2021-01-20

ОПЕК зміцнюватиме співробітництво з США

ОПЕК продовжить розширювати співпрацю з енергетичним сектором США при адміністрації Джо Байдена, незважаючи на «зелену» кліматичну політику нового президента. Про це заявив генеральний секретар картелю Мохаммед Баркіндо в ході Глобального енергетичного форуму Атлантичної ради, передає Enkorr.

«Ми вважаємо, що у нас склалися взаємовигідні відносини з [енергетичною] галуззю США. І я думаю, що у нас немає іншого виходу, крім як зміцнювати ці відносини при президентстві Байдена», - сказав Баркіндо.

Як зазначив експерт IHS Markit Ден Єргін в ході того ж форуму, прихід до влади Байдена матиме великий вплив на нафтову галузь у зв'язку з його прихильністю боротьбі зі зміною клімату.

«Надзвичайно важливо розуміти одну річ, - зазначив глава Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Біроль на форумі. - Частка нафти на світових енергетичних ринках буде знижуватися. І швидкість цього зниження буде залежати від темпів енергетичного переходу ».

Він також підкреслив, що слід очікувати появи великої кількості інновацій (таких як уловлювання вуглецю), розвитку водневої енергетики і збільшення числа електромобілів.

«Політична позиція США дасть однозначні сигнали інвесторам по всьому світу», - додав Біроль.